Πιπερίδης - Μελέμη Δικηγορική Εταιρία

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το Αθλητικό Δίκαιο είναι ένα νέο σχετικά γνωστικό αντικείμενο διεθνώς, το οποίο «αυτονομήθηκε» στο χώρο των νομικών υπηρεσιών σχετικά πρόσφατα.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το Αθλητικό Δίκαιο είναι ένα νέο σχετικά γνωστικό αντικείμενο διεθνώς, το οποίο «αυτονομήθηκε» στο χώρο των νομικών υπηρεσιών σχετικά πρόσφατα. Eίναι ένα Ειδικό Δίκαιο, το οποίο διαμορφώνεται άμεσα από τα κάθε είδους γεγονότα, που λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια του Αθλητισμού. Διέπεται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το Σύνταγμα το Κοινό Δίκαιο καθώς και από ειδικούς αθλητικούς νόμους, με βασικότερο τον Ν. 2725/1999, όπως αυτός ισχύει με τις υφιστάμενες τροποποιήσεις έως σήμερα. Με λίγα λόγια, ακριβώς επειδή το Αθλητικό Δίκαιο είναι ένα νεοεισερχόμενο Δίκαιο και παρότι υπάρχουν ειδικοί νόμοι και κανόνες, οι οποίοι ρυθμίζουν ζητήματα του αθλητικού γίγνεσθαι, όπως για παράδειγμα τις μετεγγραφές και τα της υγείας των αθλητών,  τη δομή και λειτουργία των αθλητικών σωματείων, δεν παύουν να βρίσκουν εφαρμογή είτε άμεσα είτε έμμεσα κανόνες του Κοινού Δικαίου, ήτοι του Ποινικού Δικαίου, του Αστικού Δικαίου, του Εμπορικού Δικαίου, του Δημοσίου Δικαίου κλπ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν νομικά ζητήματα που ανακύπτουν στο χώρο και δεν καλύπτονται από της ειδική αθλητική νομοθεσία.

Βασικότερα νομικά ζητήματα που απασχολούν το σύγχρονο αθλητισμό είναι η βία εντός αγωνιστικού χώρου με αφορμή συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός, η χρήση απαγορευμένων ουσιών από του αθλητές (ντόπινγκ), οι προσυνεννοημένοι αγώνες (στημένα ματς), διαφορές μεταξύ αθλητών και σωματείων, διαφορές από αθλητικά συμβόλαια, πειθαρχικές κυρώσεις ενώπιον αρμόδιων επιτροπών, αλλά και πολλά άλλα.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει να υπερασπιστεί με επαγγελματισμό και πάθος τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από όλο το φάσμα του αθλητικού κόσμου, όπως ενδεικτικά:

  • σύνταξη συμβολαίων αθλητών,
  • διαφορές μεταξύ αθλητών και σωματείων,
  • επίλυση οικονομικών διαφορών μεταξύ αθλητών-προπονητών και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών,
  • νομική υποστήριξη σε ό, τι αφορά την ίδρυση αθλητικών σωματείων και ενώσεων καθώς και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών,
  • υπεράσπιση αδικημάτων που διώκονται στα πλαίσια του αθλητικού νόμου (πειθαρχικές κυρώσεις, ντόπινγκ, εγκλήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις κλπ) κ.ο.κ.

Τηλ. Επικοινωνίας

Τηλ: 2314-311-380
Fax: 2314-311-381

6942262085, 6946003838

Στείλτε μας μήνυμα

info@pmlawfirm.gr

Επισκεφτείτε μας

Δωδεκανήσου 2 , Θεσσαλονίκη

Ωράριο Εταιρείας :

Δευτ. - Παρ.: 9:00 με 21:00
Σαβ.: 9:00 με 17:00

Αποστολή μας

Βασική επιδίωξή μας αποτελεί η υπεράσπιση των συμφερόντων του εντολέως μας, η αξιοποίηση κάθε πληροφορίας που αντλούμε προς όφελός του, η τήρηση της δικηγορικής δεοντολογίας και της ηθικής και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και εχεμύθειας.